Inlogkaartjes

Scholen hebben de privacy van hun leerlingen hoog in het vaandel staan, helemaal sinds de komst van de AVG halverwege 2018. Door te werken met persoonlijke inlogkaartjes kun je hier als fotograaf handig op inspelen. De foto’s zijn dan alleen te bekijken door de ouders zelf, of door mensen waaraan de ouders de inlogcode en het wachtwoord doorspelen.

Een inlogkaartje is een kaartje met daarop een combinatie van een code en een wachtwoord waarmee ouders direct bij de foto’s van hun kinderen kunnen. Je kunt er ook voor kiezen om een code en wachtwoord per klas aan te maken. In dat geval zien de ouders alle foto’s van de kinderen uit de hele klas. Het is echter, met de komst van de AVG, aan te raden voor ieder kind persoonlijk een map aan te maken (eenvoudig te doen door te werken met de Oypo app). Doe je dit niet, stem dat dan duidelijk af met de school en zorg dat de ouders hiervan op de hoogte zijn.  

Het inlogkaartje kun je geheel in je eigen huisstijl opmaken. Je kunt er een logo, de naam van de leerling, eventueel een leerlingnummer of de naam van de groep/klas op laten drukken. Je levert slechts één keer een template aan en de rest gaat vanzelf.

Verkoop via je eigen website

Op je inlogkaartje kun je een verwijzing maken naar je eigen website, inlogkaartje.nl of naar oypo.nl om daar de schoolfoto's te bekijken en bestellen.